Selecteer een pagina

Hoe ga ik te werk

De stave drums onderscheiden zich door de hoeveelheid hardhout die erin zit. Bij reguliere ‘ply-wood’ drums wordt gebruik gemaakt van fineer. Dit fineer wordt in verschillende lagen op elkaar gelijmd. Hierdoor heb je, in de doorsnede van de drum, een laag hout, dan een laag lijm, dan weer een laag hout. Dit gaat soms wel tot 10 lagen! Het idee achter de stave drums is dat er minder lijm bij komt kijken en dat je meer hout, en dus meer klank, in je ketel hebt. Wat ook een bijkomend voordeel is, is dat het hout in een natuurlijke ‘rust’ stand is, omdat het niet gebogen is. Ook kun je met stave drums leuke combinaties maken van verschillende houtsoorten door elkaar.

Houtsoorten

Ik kan zo’n 200 houtsoorten leveren in mijn drums. Het hout dat ik gebruik is legaal gekapt en ingevoerd.

Vrijwel alle hardhoutsoorten passen in drums en hebben een ieder een authentieke klank. Iedere boom heeft zelfs zijn eigen authentieke klank en daarom maak ik jouw drums ook uit dezelfde boom! Ik zou sommige houtsoorten afraden, omdat ze mogelijk in de jaren nog gaan ‘werken’.  

Heb jij een specifieke houtsoort in gedachten of wil je mijn advies? Neem dan contact met mij op. 

AFWERKING:
Ik verf mijn hout niet! Het hout wordt bewerkt met een duurzame olie. Deze olie trekt door in het hout. Het verzorgt en beschermt het hout voor gebruik binnen en buiten. Een matte, half glanzende en glanzende finish behoren tot de mogelijkheden

Z

200 verschillende houtsoorten

Ik kan zo’n 200 houtsoorten leveren in mijn drums.

 

Z

Legaal

Het hout dat ik gebruik is legaal gekapt en ingevoerd.

 

Z

Authentieke klank

Vrijwel alle hardhoutsoorten passen in drums en hebben een ieder een authentieke klank. Iedere boom heeft zelfs zijn eigen authentieke klank.

Z

Niet geverfd

Ik verf mijn hout niet! Het hout wordt bewerkt met een duurzame olie. Deze olie trekt in het hout.

Visit 

Alleen op afspraak

 

Call 

(+31) 6 555 030 35

Email 

dave@vecustomdrums.nl